Бившият национал Валери Божинов сподели невероятна случка с Христо Стоичков.Имал съм

...
Бившият национал Валери Божинов сподели невероятна случка с Христо Стоичков.Имал съм
Коментари Харесай

Валери Божинов сподели части от своето минало, настояще и бъдеще

Бившият национал Валери Божинов показа невероятна преживелица с Христо Стоичков.

" Имал съм доста треньори, всички са били значими и съм научил доста. Любим, който постоянно съм уважавал и ценял, това е Христо Стоичков. Той беше на националния тим, за малко да се класираме на международно състезание. Той ми беше като татко, от позиция, че доста ми беше помагал. Беше пристигнал на крайници да ме вземе в " Барселона ". Тогава взех решение да остана предан към италианците. Ако върнеш лентата обратно и в този момент ти се обадят " Барселона " и пристигна Христо Стоичков, сигурно ще погледнеш по различен метод на нещата ", показа Божинов пред Гала в предаването " На кафе " по NOVA.

" Няма да не помни след европейското, Стоичков афишира състава за националния тим, а аз се връщам от Италия и се бях боядисал в русо. Каза ми, че имам тъкмо 10 минути да се подстрижа нула номер. Отидох и ме подстригаха незабавно ", напомни си някогашният нападател.

" Още предходната година ноември месец записах в Италия курс за състезателен шеф, завършихме го. Сега би трябвало да се дипломираме. След като завърши моята футболна кариера, взех решение да запиша треньорски курс. Интересно ми е, занапред съм подал документи. Изисква време. Не е елементарно, сигурно е забавно. Не знам дали ще стана състезателен шеф или треньор, само че след цялостен живот във футбола, в случай че искаш да останеш, би трябвало да имаш най-малко някакво обучение ", показа Божинов. 

" Има съществени неща, които занапред учиш. Специално във футбола би трябвало да прилагаш всекидневно нови неща. Трябва да си и добър психолог. Не е елементарно, само че желая да благодаря на " Левски " за възможността да карам стажа, който ще бъде една година ", добави Божинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР